Interview collega: Chris

We zitten midden in een zoektocht naar nieuwe medewerkers. Een aantal vacatures zijn inmiddels vervuld. We laten u graag kennis laten maken met onze collega Chris, die nu bijna een jaar bij ons werkt.

Wanneer ben je begonnen en wat is je functie?
Ik ben vorig jaar in november begonnen als allround monteur.

Wat voor werk deed je hiervoor?
Ik was technisch verkoper voor een groothandel. Vooral producten voor elektrotechniek. De functie was zowel een kantoor- als een baliefunctie. Daarnaast had ik mijn eigen onderhoudsbedrijf en plaatste ik keukens en badkamers.

Wat houd je werk in?
Ik plaats zowel keukens, tilliften als sanitair. De eerste maanden ben ik vooral samen met andere monteurs op stap geweest om de specialistische kennis te leren. Dat werkt voor onze producten het beste in de praktijk. Nu ga ik alleen nog met een collega op stap als dit noodzakelijk is voor de werkzaamheden. Grotere keukens of plafondliften moet je echt met z’n 2en plaatsen.

Wat is je hoofdvestiging of werkgebied?
Ik start mijn dag vanaf het hoofdkantoor in Zoetermeer. Maar de werkzaamheden bevinden zich door heel Nederland en België.

Werk je fulltime?
Dit is een fulltime functie.

Pronk ergo heeft verschillende producten. Heb je met sommige meer affiniteit?
Nee, ik heb geen voorkeur. Ik vind het leuk dat er een grote diversiteit is. Die afwisseling in producten maakt het werk juist leuk.

Wat vind je leuk aan het werk?
Zoals ik al zei, is de afwisseling het leukst. Dat geldt niet alleen voor de producten, maar ook in klanten. Het geeft een goed gevoel dat we die kunnen helpen. Onze producten maken voor hen het leven makkelijker. Het is goed om te weten dat mijn werkzaamheden het dagelijkse leven van mensen beter maken.

Elk bedrijf is anders. Is je een verschil opgevallen?
Ik merk vooral dat de sfeer familiair is. Op kantoor zitten we tijdens de lunchpauze gewoon allemaal bij elkaar. Het maakt niet uit van welke afdeling iemand is of dat die een leidinggevende functie heeft. Gewoon het nieuws doornemen en grappen maken. Die sfeer is er ook tijdens het werk. Iedereen steekt zijn handen uit de mouwen.

Heb je grappige of leuke dingen meegemaakt tijdens het werk?
Laatst wilde iemand vanuit zijn rolstoel gaan staan om de deur voor me open te doen. Die verloor zijn evenwicht en daardoor viel die letterlijk in mijn armen.

Lijkt het je ook leuk om te werken bij Pronk ergo? Kijk dan op onze vacaturesite.