Interview nieuwe collega: Demi

In de ruim dertig jaar van ons bestaan waren alle afdelingen een mooie mix van mannelijke en vrouwelijke collega’s. Op 1 afdeling na; de montageafdeling bleef een mannenbolwerk. Dit is eindelijk veranderd met de komst van onze jongste medewerker Demi. We stellen u graag aan haar voor.

Wat is je functie?
Ik volg een BOL-opleiding Bouw en infra. Dit is een opleiding die je voorbereid op een baan voor kleine klussen in en om het huis. Tijdens de opleiding moet ik meerdere stages lopen. Bij Pronk ergo mag ik tot de zomervakantie 2 dagen per week meelopen op de montageafdeling.

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?
Ik ben altijd al graag met mijn handen bezig geweest. De schroeven in een meubel waren niet veilig. Die had ik er al snel uit geschroefd. Ik hoop na het afronden van de opleiding een baan als huismeester bij een onderhoudsclub te vinden.

Je bent nu een paar weken aan de slag bij Pronk ergo. Hoe heb je het ervaren?
Ik ben met een paar monteurs mee geweest voor aanpassingen, zoals toiletvoorzieningen en een wastafel. Het leveren en uitleg geven van een verrijdbare tillift. Het leukste vond ik het slopen en vervolgens plaatsen van een nieuwe keuken.

Onze collega’s werken vaak al jaren bij het bedrijf. Daardoor hebben we weinig jongere medewerkers. Hoe is het om met die ervaren collega’s op pad te zijn?
Ik merk wel dat iedereen zijn eigen manieren, gebruiken en voorkeuren heeft ontwikkeld. Ze hebben duidelijk in hun hoofd hoe zij het werk willen aanpakken. Mijn leeftijdsgenoten zijn wisselender en flexibeler in hoe je iets kunt doen.

Dit zijn andere tijden door het coronavirus. Heeft dat invloed op het werk?
Sommige klanten willen graag meekijken tijdens de werkzaamheden. Dat zorgt dat we constant waakzaam moeten zijn, want hierdoor komen ze snel te dichtbij. We moeten ons aan veiligheidsregels houden, daar vallen ook de coronamaatregelen onder. Het is echter fijn om te zien dat ze zo blij zijn met de aanpassingen die we komen brengen en plaatsen.