Interview stagiair: Loes

Pronk ergo heeft sinds januari een afstudeerstagiaire rondlopen op kantoor. Hoogste tijd om eens nader kennis te maken met Loes !

Loes blijkt maar liefst twee opleidingen te volgen op dit moment: Industrieel Product Ontwerpen en Bewegingstechnologie. Voor beide opleidingen hoeft ze alleen nog de afstudeerstage te doen om de opleiding af te ronden. Bij Pronk ergo is ze bezig met de afstudeerstage voor Industrieel Product Ontwerpen voor zes maanden.

De afstudeeropdracht bij Pronk ergo betreft het herontwerpen en ontwikkelen van een sta-orthese; de Sta-Tafel van Pronk ergo.

Op de vraag hoe ze eigenlijk bij Pronk ergo terecht gekomen is?, antwoord ze: “Ik was op zoek naar een afstudeeropdracht waarbij ik product ontwerpen kon combineren met gezondheidszorg. Op een beurs hoorde ik over Pronk ergo en dat leek mij een interessant bedrijf om mijn afstudeerstage te doen. Ik heb een mail geschreven en zo is het balletje gaan rollen!”

“In januari ben ik gestart met het analyseren van de huidige Sta-Tafel. Ik heb diverse gebruikers gesproken en revalidatiecentra bezocht om daar ter plaatse behandelaars en gebruikers te spreken en te observeren hoe zij de Sta-tafel gebruiken. Aan de hand van alle wensen en eisen ben ik gaan schetsen voor een nieuw ontwerp. Hierbij moest ik rekening houden met de functionaliteit, de uitstraling en de productiekosten. Dit is allemaal uitgewerkt tot een ontwerp en inmiddels is er een prototype gemaakt!”

Het ontwerp is veelbelovend en daarom heeft de directie gevraagd om, nu haar stage ten einde loopt, nog iets langer te blijven. In de komende paar maanden zal ze het prototype testen, verder optimaliseren, gebruikershandleidingen schrijven en evt. accessoires ontwikkelen.

Op de vraag of alles volgens planning is verlopen geeft Loes aan; “De ontwikkeling van het prototype heeft meer tijd gekost dan verwacht. Vooral het uitwerken van alle details en het wachten op offertes kostte veel tijd. Hierdoor was tijdens de afstudeerperiode geen tijd meer om gebruikerstesten te doen.”

Loes heeft haar scriptie inmiddels ingeleverd en zal deze maand de nieuwe Sta-tafel presenteren aan de examinatoren van de opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tussendoor heeft Loes uiteraard contact gehad met de stagebegeleider en de begeleider binnen Pronk ergo. Loes: “Beiden waren enthousiast en ik ben erg benieuwd naar mijn eindcijfer. Zelf ben ik in ieder geval zeer tevreden met het eindresultaat!”

Op de vraag of dit product ook op de markt gaat komen, zegt Loes; “Dat is zeker de bedoeling. Er zullen nog vele testen gedaan moeten worden en het product moet nog verder geoptimaliseerd worden. Het hangt van de testen af wanneer het op de markt komt.” Loes zal dan wellicht niet meer bij Pronk ergo werkzaam zijn, maar wij zullen u middels onze nieuwsbrief uiteraard op de hoogte houden vanaf wanneer de nieuwe Sta-tafel gereed is om uit te proberen!

Wat ga je doen als je klaar bent bij Pronk ergo? “In september begin ik met mijn afstudeerstage voor de opleiding Bewegingstechnologie. Ik verwacht in januari 2016 een diploma voor beide studies te hebben en dan ga ik op zoek naar een uitdagende baan waarbij ik producten wil gaan ontwerpen voor in de gezondheidszorg!”

En dan nog een laatste vraag.. Hoe heb je je tijd bij Pronk ergo ervaren? “Hoewel het afstuderen hard werken is, heb ik het afgelopen half jaar met veel plezier aan mijn opdracht gewerkt. Ik wil de medewerkers van Pronk ergo dan ook bedanken voor de hulp en gezelligheid. De tijd is voorbij gevlogen!”